search

Tips og tricks til inspirerende undervisning

Dataopsamling

Inspiration til Dataopsamling

Digitale værktøjer er uovertrufne hjælpemidler under forsøg og eksperimenter, der fører til data-output. Du og dine elever får gavn af dataopsamling i alle typer naturfag.

Drøft data, mens de bliver til
Når du med dine elever udfører eksperimenter, er det oplagt at bruge smartphones, tablets, Chromebooks eller PC/Mac til opsamling af data, sådan at de kan blive vist grafisk på en storskærm eller et SmartBoard i realtid, dvs. mens de bliver til. Det giver mulighed for at iagttage hændelser, som indtræffer, når I ændrer på forsøgsparametrene – og du kan forklare, hvad der sker og hvorfor. 

PASCO partner i Danmark 
Som universel platform til dataopsamling i undervisningen er PASCOs produkter fantastisk velegnede. Fredriksen Scientific er officiel PASCO Partner i Danmark og har gennemgået produkttræning på PASCOs fabrik i Californien. Vi kan svare på din spørgsmål og tilbyder det komplette produktprogram samt PASCO-certificeret demonstration og undervisning. 

Læs mere
Følg PASCO på YouTube
Kontakt produktchef

Fysik

Inspiration til Fysik

Fysikforsøg fremmer forståelse af fagområdet. De fleste elever lærer bedre, når de bliver involveret og engageret gennem spændende forsøg og eksperimenter, evt. tværfagligt. 

Øvelsesvejledninger til flere klassetrin 
Vi har samlet en række øvelsesvejledninger for mekanik, elektricitet og magnetisme, optik, atomfysik og mange flere af fysikkens fascinerende grene. Alle øvelsesvejledningerne er mærket med de(t) klassetrin og niveau, vi umiddelbart vurderer dem egnet til. Men det er som altid lærerens eget skøn, der er afgørende. Så prøv at orientere dig både over og under det aktuelle niveau. Du kan også finde en del vigtig information om sikkerhed og arbejdsmiljø.

Læs mere
Øvelsesvejledninger
Arbejdsmiljø og sikkerhed
Kontakt produktchef

Kemi

Inspiration til Kemi

Gør kemitimen endnu mere interessant, når du udfører forsøg med kemikalier, eller lad dine elever bygge molekylemodeller med molekylebyggesæt. Stort set alle lærer bedre, når de i konkret og overført betydning får jord under neglene.

Fra tandpasta til arbejdsmiljø
Her kan du hente inspiration til kemiforsøg. Der er mange muligheder fra kromatografi over fremstilling af tandpasta til eksperimenter med krystaldyrkning. Se også vores informationsmateriale, linksamling og anbefalinger vedr. arbejdsmiljø og sikkerhed – både for dig og dine elever.

Læs mere 
Øvelsesvejledninger
Arbejdsmiljø og sikkerhed
Etiketbestilling
Kontakt produktchef

Biologi og Biotek

Inspiration til Biologi og Biotek

At lave eksperimenter skal både være sjovt og lærerigt. Her finder du råd og vejledning til, hvordan du udfører disse. Brug blandt andet dataopsamling i biologiundervisningen, fx til at måle CO2 i klasseværelset eller at lave forsøg om fotosyntese.

Edvotek til biotek
Frederiksen Scientific fører et meget bredt sortiment af varer fra amerikanske Edvotek, som igennem årtier har leveret inspirerende og brugervenlige undervisningsmaterialer til bioteknologiundervisningen.

Læs mere 
Arbejdsmiljø og sikkerhed 
Kontakt produktchef

Andre naturfag

Inspiration til Andre naturfag

Jordens udviklingsprocesser, klimaændring, eksperimenter med vandkredsløb og selvkørende koste er et lille udpluk af andre spændende naturfagsemner, der hører til natur/teknik, geografi, elektronik og programmering. Bliv inspireret til din undervisning her.

Læs mere 
Natur og Teknologi 
Geografi 

Elektronik og programmering

Inspiration til elektronik og programmering

I hverdagen er vi omgivet af mobiltelefoner, brandalarmer, vaskemaskiner, tv og computere. 

Når disse og andre apparater betjenes, er det elektronik og softwareprogrammer, der styrer og sørger for den tilsigtede funktionalitet.

Hos Frederiksen Scientific tilbyder vi flere udgaver af programmerbart elektronik i form af mikroprocessorboards som micro:bit og Arduino. Som inspiration til at komme i gang med elektronisk programmering kan du bl.a. tage et introduktionskursus i programmering af Arduino mikroprocessorer.

Kontakt produktchef

Tema

Inspiration til Tema

Når naturfag bliver koblet til den virkelige verden, er det sjovt at lære om de forskellige discipliner. 

Inspirationspakker med tværfagligt indhold
Vi har samlet forsøg og eksperimenter under store overskrifter som fx Klima & Energi, Kriminaltekniske undersøgelser og Lys & Farver. Du kan bruge vores inspirationspakker til forskellige niveauer og klassetrin. 

keyboard_arrow_up