search

Mikropipetter

Gode mikropipetter er en større investering for en skole og går de i stykker kan det kræve en god portion penge at få dem gjort arbejdsdygtige igen. Ved at følge disse simple råd kan levetiden for skolens mikropipetter forlænges betragteligt. 

  • Opbevar altid pipetterne lodret. F.eks. i et solidt pipettestativ i stil med 014422 Skråstativ. Det kræver lidt mere plads end hvis de kunne ligge i en skuffe, men det kan spare pipetterne for mange stød og knubs og det beskytter o-ringene, som ellers kan blive skæve og det mindsker risikoen for at fugt/væsker trænger op i pipettens mekaniske dele og opløser/fortrænger fedt. 
  • Læs den lille vejledning, der følger med pipetten og følg de råd, der gives her i forhold til vedligeholdelse. Man kan f.eks. selv rengøre pipetten og smøre de bevægelige dele - her er det vigtigt at bruge det fedt, som leveres med pipetten. 
  • Øv god pipetteringsteknik med både kolleger og elever. Der findes forskellige videoer og billedmateriale på nettet og vi kan anbefale at prøve Edvoteks kit nr. 778044 Øvelse i mikropipettering. 

Hvis pipetten bliver meget unøjagtig eller er direkte i stykker kan den ofte genoplives med en gang pipetteservice.

Kontakt os for at høre mere - så finder vi en løsning, der passer til jeres pipetter. 

keyboard_arrow_up