search

Solenergi

Hvad er solenergi?

Solenergi er en energikilde, som kommer fra lys fra solen. Solenergi udvindes ved hjælp af solcellepaneler og solfangere. 

Solceller og solfangere kan producere elektricitet selv i dårligt vejr, og kan bruges til at producere elektricitet, opvarme dit hjem og varme vand.

Solenergi er forholdsvis nem at installere og vedligeholde og kan være en økonomisk fordelagtig løsning i længden – særligt i hjemmet.

Læs mere om solenergi i vores katalog ”Vedvarende energi” på s. 12

Er solenergi en vedvarende energikilde?

Ja, solenergi er en vedvarende energikilde.

Solenergi er endda en af de mest anvendte vedvarende energikilder i verden og har en stor andel i at mindske vores brug af fossile brændstoffer og skadelige emissioner. 

Vidste du at...

Vi kender særligt Tesla for deres elbiler, men faktisk er de også meget aktive inden for solenergi. F.eks. har Elon Musk startet et pilotprojekt, hvor han driver en hel ø på solpaneler og vedvarende energi. Kilde: Showmetech

En solfangers effektivitet

Mange solfangere er placeret på hustage, hvor det på forhånd er givet, hvilken hældning de har. Men hvis en solfanger skal placeres på jorden, så der er frit spil.

Undersøg med dette forsøg, hvilken hældning en solfanger skal have, for at den bliver mest effektiv.

Hent undersøgelsesvejledning her

Udvalgte produkter inden for solenergi

Vi har udvalgt en række produkter inden for vedvarende energi for at gøre det nemt for dig, at det rette udstyr til din undervisning.

Udvalget inkluderer solcellepaneler, solcellebil, halogenlamper, solfangere og andre grønne teknologier, der gør det spændende at undervise i solenergi.

Find udvalgte produkter inden for solenergi her

keyboard_arrow_up