search

Vindenergi

Hvad er vindenergi?

Vindenergi er en energikilde, som kommer fra vinden. Vindenergi kan bl.a. bruges til at producere elektricitet særligt ved brug af vindmøller

Vindmøllerne er placeret strategisk i forhold til områder med høje vindhastigheder - både på land og til havs. Vindmøllens rotorblade kører rundt, når vinden blæser, og det driver en generator, som producerer elektriciteten. Teknologien bag vindmøller og vindenergi er under konstant udvikling, som bl.a. gør det muligt at kunne producere mere og mere elektricitet end tidligere – f.eks. ved at lave større vindmøller. 

Læs mere om vindenergi i vores katalog ”Vedvarende energi” på s. 24

 

Er vindmøller vedvarende energi?

Ja, vindenergi er en vedvarende energikilde. 

Vindenergi udvindes gennem vind og blæst, som bruges til at skabe elektricitet. Vindenergi er en vedvarende energi, fordi den er fornybar og ikke udleder skadelige emissioner. 
 

Vidste du at...

Danske Vestas har rekorden for verdens højeste vindmølle, som måler 271,4 meter fra bund og vingespids. Ja, det er faktisk højere end Storebæltsbroen! 

Kilde: DR.dk, 2021

Vindens hastighed

Hvad betyder vindens hastighed for en vindmølles effekt?

Undersøg vindens hastighed ved at påvirke en vindmølle med forskellige vindhastigheder - fra let vind til stormstyrke.

Hent undersøgelsesvejledning her

Udvalgte produkter inden for vindenergi

Vi har udvalgt en række produkter inden for vedvarende energi for at gøre det nemt for dig, at det rette udstyr til din undervisning.

Udvalget inkluderer vindmålere, vindmøller, vindenergisæt og andet spændende udstyr, der gør det spændende at undervise i vindenergi.

Find udvalgte produkter inden for vindenergi her

keyboard_arrow_up