Geigertæller

Som en universel løsning anbefaler vi GM-tæller 513620, der kan anvende alle GM-rør og -sensorer med BNC- eller jack-stik, f.eks. 513575 GM-sensor (kan også benyttes sammen med Pasco datalogger), eller GM-røret 512515, fordi det er den billigste løsning.

513620 er perfekt til almindelige elevøvelser, da den kan kobles på en PC til længere måleserier, f.eks. med Datalyse som er et freeware program, datalyse.dk, eller med Pasco’s digitale adapter PS-2159, hvilket giver mulighed for at udføre dataanalyse med f.eks. Sparkvue. 

Geiger-Müller-rør

Alle vore GM-rør er følsomme over for alfa-, beta- og gammastråling. De leveres med en beskyttelseshætte for det sarte glimmervindue (fjernes ved måling på f.eks. alfastråling).

Vi anvender tre stiktyper til GM-rør: BNC-, og Jackstik. Rørene med Jack-stik har indbygget højspændingsforsyning og forstærker.

Vi tilbyder GM-rør med forskellig følsomhed, f.eks. GM-rør 512525 med BNC stik. Det lille, normalt-følsomme rør (9,1 mm vindue) er glimrende til de fleste traditionelle skoleforsøg med radioaktivitet. Det store, ekstra følsomme rør (28,6 mm vindue) er velegnet til målinger på radondøtre, naturlige radioaktive mineraler, kosmisk stråling og andre anvendelser, hvor man ønsker større følsomt areal, større rumvinkel eller større følsomt volumen.