Hvad er vedvarende energi i fysik?

I fysik beskriver vedvarende energi energikilder, der er fornyelige og ikke kan opbruges. De er baseret på naturlige ressourcer såsom sol, vind, vand, geotermisk varme og biologiske processer. Vedvarende energi kan omfatte teknologier som solpaneler, vindmøller, biomassekraftværker, vandkraftværker og geotermiske kraftværker.

En af de vigtigste egenskaber ved vedvarende energi er, at de er fornyelige, det betyder at deres ressourcer ikke vil blive opbrugt, i modsætning til fossilbrændstoffer, som er begrænsede.

Vedvarende energi er også ofte kendt for at have lave emissioner, det betyder at de er mindre skadelige for miljøet sammenlignet med konventionelle energikilder.

Hvilke eksperimenter kan du lave inden for energi i fysik?

Solcelle-eksperiment: Byg et simpelt solcellepanel og måle dens effektivitet ved at måle den elektriske strøm og spænding, der genereres, når det udsættes for sollys. Find øvelsesvejledning til solcelle-eksperiment her.

Lav en solcelledrevne bil: Byg en bil, der kører ved hjælp af strøm fra solpaneler. Du kan bruge en motor, ledninger og solpaneler til at gøre dette. Undersøg hvordan bilens hastighed påvirkes af faktorer som solens styrke og skyers tæthed. Find øvelsesvejledning til solcellebil her.

Reversibel brændselscelle: Undersøg hvilke energiomsætninger, der finder sted ved elektrolyse i vand. Find øvelsesvejledning til reversibel brændselscelle her.

Find mange flere undersøgelser til fysik på experimentum.dk