Hvad er fysik?

Fysik er den videnskabelige disciplin, der beskæftiger sig med studiet af naturens fundamentale egenskaber, herunder materie, energi, tid og rum. Det er et bredt felt, der søger at forstå og beskrive de grundlæggende love og principper, der styrer alt fra partiklernes mikroskopiske verden til de kosmiske strukturer i universet.

Fysik er opdelt i forskellige grene som klassisk mekanik, elektromagnetisme, termisk energi, kvantemekanik, relativitetsteori og astrologi. Det indebærer også eksperimentelle undersøgelser, hvor fysiske fænomener observeres og analyseres, samt matematisk modellering og teoretisk arbejde for at formulere lovmæssigheder og forudsige fysiske fænomener.

Fysik spiller en central rolle i teknologisk udvikling og har bidraget til opfindelser som elektricitet, radioaktivitet, lasere og mikrochips. Det er også tæt forbundet med andre videnskaber som kemi, biologi og ingeniørvirksomhed og spiller en vigtig rolle i at udvide vores forståelse af universet og vores plads i det.

Underviser i fysik? Find udstyr til dine eksperimenter her

Hos Frederiksen Scientific har vi et stort udvalg af udstyr til fysiklokalet. Du kan bl.a. finde elektriske måleinstrumenter, som eksempelvis bruges til at måle strømstyrken i en ledning, spændingen i et batteri eller lysstyrken i en lampe. Du kan også finde udstyr til mekanik og undersøge, hvordan kræfter virker på forskellige objekter, til at forstå bevægelse og energi, eller endda til at forudsige, hvordan objekter vil opføre sig i forskellige situationer. 

Skab interesse for fysik

Fysik giver mulighed for at undersøge det, vi kender fra hverdagen, og det, der ligger langt fra, hvad vi kan se og føle ved at være småt og usynligt eller endda enormt stort! Alt dette giver gode muligheder for at udfordre elevernes nysgerrighed og for at sætte skub deres interesse, kreativitet og engagement!