search

Hvad er bioteknologi? 

Bioteknologi er en videnskab, der handler om at anvende biologiske systemer og organismer til tekniske og industrielle formål. Det omfatter en række teknikker, der anvender enzymer og mikroorganismer til at producere produkter, der f.eks. anvendes i medicin, fødevareproduktion, landbrug og mange andre områder.

Bioteknologi er et spændende undervisningsområde, hvor dine elever undersøger biologiske systemer for at forstå deres funktion og mulige anvendelser.

Udviklingen inden for bioteknologi har ført til et øget behov for udstyr til undervisning. Dette er blevet et vigtigt område, da det hjælper med at uddanne den næste generation af forskere og ingeniører, der er i stand til at udnytte biologiske systemer til at løse vigtige problemer. Derfor er det essentielt, at undervisere har de rette udstyr til at uddanne deres studerende.

Hvad kræver en god bioteknologitime?

En god bioteknologitime består af en velorganiserede og strukturerede undervisningsforløb. Det er vigtigt, at undervisningen er velorganiseret og struktureret, så eleverne ved, hvad de skal forvente og kan følge med i undervisningen. Det kan være nyttigt for eleverne at få hands-on erfaring med bioteknologiske teknikker og processer. Derfor er det vigtigt, at der indgår undersøgelser, laboratorieøvelser eller projektarbejde i undervisningen. Dette fremmer også elevernes nysgerrighed og samarbejde på tværs. 

Sidst, men ikke mindst, er det nødvendigt med det rette udstyr i god kvalitet. Sikr også, at lærere og elever får den nødvendige træning i at bruge udstyret, så de føler sig sikre og komfortable med at arbejde med det.

Edvotek - Hjælp, tips og tricks

Frederiksen Scientific fører et meget bredt sortiment af varer fra amerikanske Edvotek, som igennem årtier har leveret inspirerende og brugervenlige undervisningsmaterialer til bioteknologi undervisningen.

Edvotek sortimentet indeholder:

Edvotek på youtube

Edvotek har lanceret en Youtube kanal, hvor du kan finde en række illustrative og pædagogiske videoer, som demonstrerer bl.a. støbning af geler, transformationer og farvning af geler. Der er helt sikkert noget du kan bruge!

Nyttige tips fra Edvotek (engelsk)

Hent "Sådan gør du, hvis du har revet en gel i stykker"
Hent "Sådan bevarer du dine farvede geler"
Hent "Sådan dry-loader du dine geler"
Hent "Sådan får du det bedste ud af 778119 DNA halskæde"
Hent "Isolering af DNA fra løg - isolering, farvning & elektroforese"
Hent "Elektroforese - tips og hjælp"
Hent "Elektroforese - tid og spænding"
Hent "Elektroforese - aflevering af prøven i brønden"
Hent "PCR succes retningslinier"

Sådan vælger du det rigtige udstyr til undervisning i bioteknologi

Der er en række ting, du kan overveje, når du vælger udstyr til undervisning i bioteknologi. Først og fremmest skal du tænke på, hvad du vil opnå med udstyret. Har du brug for at demonstrere en bestemt teknik, eller skal eleverne selv få mulighed for at prøve teknikken af? Dernæst er det vigtigt at vælge udstyr, der er pålideligt og har en høj kvalitet. Det vil spare tid og frustration i længere løb, og det kan også være sikkerhedsmæssigt vigtigt.

Hos Frederiksen Scientific har vi et stort udvalgt af udstyr i god kvalitet til undervisning i bioteknologi. Mangler du en vare, eller har du spørgsmål til et produkt, er du altid velkommen til af kontakte vores fageksperter. De sidder klar ved telefonen hver dag fra kl. 10-12. 

keyboard_arrow_up